четвер, 10 березня 2016 р.

Історія виникнення дизайн-студії “Лінія стилю”

   У 2006 році на базі Чернігівського професійного ліцею побуту почала функціонувати дизайн-студія, що отримала назву Лінія стилю”. Першу колекцію, яка ввійшла до скарбниці студії, створили майстри нашого ліцею Приходько О.М і Драгун М.М
Трохи згодом виникла ідея проводити показ моделей, аби всі – і колеги, і учні могли побачити, яку красу можна створювати власними руками. І, аби втілити цю ідею в життя, ми запропонували самим учням демонструвати вбрання, відчути себе справжніми моделями, що граційно крокують  подіумом.
Насолодившись першими успіхами, ми зрозуміли, що треба розвиватися, іти далі, розширювати горизонти. Дизайн-студія почала брати участь у міських виставках та урочистих заходах. Колекції змінювали одна одну, все більше учнів починали цікавитися дизайном одягу і демонстрацією моделей. Колекція суконь у національному стилі з оригінальним поєднанням етнічних елементів і сучасних тканин, а також колекція “Флористичні фантазії”...До речі,у створенні аксесуарів до неї  вперше приймали участь флористи нашого ліцею. Пізніше вона гідно представила наш заклад на конкурсі “Дизайнер року-2006 “, отримавши спецприз “За високий професіоналізм та майстерність виконання моделей”. Це неповний список наших маленьких і великих перемог.     

  Незабутнім став для нас досвід участі у міському проекті  Театр+мода.  Хотілося б також згадати колекцію Джинсовий бум, в якій були представлені такі стилі, як ретро, хіпі, етно і романтичний стиль.




























   Готуючи нову колекцію, ми залучаємо до співпраці і флористів, і перукарів і візажистів, адже для того,щоб створити цілісний образ, необхідно до вбрання підібрати відповідні зачіску і мейкап.

Хотілося б згадати такі колекції, як “Східні мотиви”,  “Богині Олімпу”, колекцію у стилі печворк.

   Не секрет, що кожна  дівчина мріє про розкішну весільну сукню, саме тому наші учні запропонували створити колекцію суконь для цієї урочистої  події.  Працюючі над втіленням даної ідеї у життя, вони проя  вили максимум фантазії, професіоналізму і творчих здібностей.


                                                              



Ідуть роки, модні тенденції змінюють одна одну, і ми намагаємося відповідати примхам сучасної моди. Таким чином були створені колекції останніх років – це і дві колекції вечірніх суконь, одна з яких має нетрадиційне оздоблення, і колекція “Стиляги”.



   Завдяки тому, що наша дизайн-студія приймала участь у багатьох урочистих заходах Чернігова, нас помітили і почали запрошувати в інші міста Чернігівської області. Так, влітку 2012 року нас було запрошено на фестиваль Народної творчості та ремісництва у Новгород-Сіверському.
   В яскравих і колоритних костюмах наші дівчата стали справжньою окрасою фестивалю. Окрім того, ми прийняли участь у театралізованій виставі, присвяченій святу Івана Купала, де наші дівчата виступили у ролі лісових мавок.
Серед останніх колекцій дизайн-студії хотілося б згадати такі як «Золото бароко», «Фольклорна коловерть», «Чарівні мальви,«Поліська мозаїка», «В обіймах ночі».




 Світ моди завжди реагував на знакові події в  будь-якій країни, адже творчість — це яскравий спосіб продемонструвати свою позицію і привернути увагу громадськості до важливих проблем.
Ситуація в Україні починаючи з 2013 не залишила байдужим жодного, включаючи модних дизайнерів.
Патріотичне поєднання кольорів Прапора, вишивка на одязі та аксесуарах – нове захоплення сучасних жінок.
Наші учні- майбутні закрійники та дизайнери створили нову колекцію«Україна патріотична», тим самим вони підкреслили свій патріотизм та активну громадську позицію.


   Звичайно ж, ми не зупиняємося на досягнутому. В планах на майбутнє ще багато цікавих ідей. Учні і надалі прагнуть творчо розвиватися і вдосконалювати свої професійні навички, створювати нові колекції , а це і є головною метою роботи дизайн-студії “Лінія стилю”.